samedi 21 janvier 2012

Antibăsescu – probabil ultimul text (3)

  Am spus-o şi o repet: ceea ce se întâmplă pe străzile oraşelor din România zilelor acestora impune la o lectură a textului pshi-social mult mai profundă. 
    Sigur, cei care spun că în momentul de faţă nu există cineva credibil care să îl înlocuiască pe Băsescu sunt manipulaţi: o parte de Putere, care are interesul de a obţine un absenteism la votare care să le permită o cât mai amplă fraudare, o parte de Opoziţia însăşi, care a demonstrat de-a lungul timpului că este impotentă, mulţi din rândurile acesteia ezitând să preia conducerea ţării, de teamă că nemulţumirile populare se vor întoarce împotriva lor. 
    Mai sunt unii, şi nu puţini, care ştiu că Băsescu nu poate fi înlocuit, pentru că Băsescu nu este decât un nume, printre multele altele, pe care le ia Hidra Politică. Dar cei care ştiu că, mai devreme sau mai târziu, orice putere opresivă ajunge să fie înlocuită cu o altă putere ce va deveni la rândul ei opresivă, chiar dacă sunt sau nu sunt în stradă, îşi trăiesc zilnic, în taina propriei existenţe, revoluţia cea dinăuntru, care nu le dă pace să adoarmă, rămânând neclintiţi de veghe. 
   Revoluţia autentică este cea dusă şi asumată de fiecare persoană în parte. 
   Eu cred că, încet încet, lumea începe să înţeleagă necesitatea vitală a unei transformări. Şi această înţelegere interioară, la nivelul ei cel mai profund şi în consecinţele ei ultime, îi obligă să caute soluţiile nu în oferta pieţei politice, ci în resursele inepuizabile ale creaţiei şi recreaţiei de fiecare zi. 
    Lumea nu este decât o proiecţie a fiecăruia în parte, iar schimbarea ei depinde de fiecare om, până la ultimul. 
    Abia când vom fi început cu adevărat să ne curăţăm pe dinăuntrul nostru, Băsescu sau care i-or mai fi numele, vor dispărea cu totul din vieţile noastre, rămânând doar unde înrt-un colţ al amintirilor noastre, pentru a putea ca la momentul potrivit ei să fie recunoscuţi, pentru a nu ne înşela vigilenţa. 

0 commentaires:

| Top ↑ |